menusearch
fithealth.ir

گلوتامین چیست؟ چه مزایا و عوارض جانبی بر بدن دارد.

جستجو
جمعه ۲۴ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۷:۴۳:۲۱
۱۳۹۹/۳/۱۶ جمعه
(0)
(0)
گلوتامین چیست؟ چه مزایا و عوارض جانبی بر بدن دارد.
گلوتامین چیست؟ چه مزایا و عوارض جانبی بر بدن دارد.

گلوتامین  اسید آمینه مهمی است که نقش های زیادی در بدن دارد.گلوتامین از واحدهای سازنده پروتئین است. گلوتامین بخش حیاتی سیستم ایمنی به شمار می رود. گلوتامین نقش ویژهای در سلامت روده دارد. بدن در حالت طبیعی این اسید آمینه را تولید میکند. گلوتامین همچنین در غذاهای زیادی یافت می شود. با این حال، اگر شک دارید، شما میتوانید از گلوتامین اضافی که به صورت مکمل است استفاده کنید. این مقاله توضیح می دهد که چرا گلوتامین مهم است. فواید و ایمنی مکمل های گلوتامین را مورد بحث قرار می دهد.
گلوتامین چیست
گلوتامین یک اسید امینه است. اسیدآمینه ها مولکول هایی اند که نقشهای زیادی در بدن ایفا می کنند. اسیدامینه ها واحد های سازنده پروتئین ها هستند. پروتئین ها برای اندام ها حیاتی هستند. آنها عملکردهای دیگری دارند مثل انتقال مواد در بدن، مبارزه با ویروس ها و باکتری ها.
همانند دیگر اسید آمینه ها گلوتامین دو شکل مختلف دارند، ال گلوتامین و دی گلوتامین
آنها تقریباً یکسان هستند اما در ترکیب مولکولی کمی تفاوت دارند. شکل موجود در غذاها و مکمل ها ال گلوتامین است. در برخی از مکمل ها به عنوان ال گلوتامین نام برده می شود اما در بقیه مکمل ها به همان نام گلوتامین معروف است. ال گلوتامین برای سنتز پروتئین و انجام عملکرد های دیگر استفاده می شود. در  حالی که دی گلوتامین به نظر میرسد در ارگانیسم زنده ارتباط مهمی نداشته باشد.

 ال گلوتامین به صورت طبیعی در بدن تولید می شود. در واقع بیشترین آمینو اسید موجود در خون و دیگر مایعات بدن است. با وجود این، در خیلی مواقع  نیاز گلوتامین بدن فراتر از توانایی تولید آن است. بنابراین گلوتامین یک اسید آمینه ضروری محسوب میشود، بدین معنی که آن باید از رژیم غذایی تحت شرایط خاصی مانند یا آسیب یا بیماری تامین شود. همچنین گلوتامین مهمی برای سیستم ایمنی و سلامت روده می باشد
گلوتامین به طور طبیعی در غذاهای گوناگون یافت می شود برآورد شده است که یک وعده غذای معمولی شامل ۳ تا ۶  گرم گلوتامین در هر روزاست. این مقدار میتواند بر اساس رژیم غذایی خاص شما متفاوت باشد. بیشترین مقدار گلوتامین در فراوردههای حیوانی یافت می شود زیرا سرشار از پروتئین هستند. با وجود این، برخی از غذاهای گیاهی درصد بیشتری از گلوتامین در پروتئین شان دارند. در زیر درصد پروتئین تشکیل شونده از ال گلوتامین در هر غذا آمده است.
تخم مرغ 4/4 درصد ( 
0/6
گرم به ازای 100گرم تخم مرغ)
بیف 4/8 درصد( 1/2گرم به ازای 100گرم بیف)
شیر خشک 8/1 درصد( 3/3 گرم به ازای هر 100 گرم شیر)
برنج سفید 11/1 درصد( 0/3 گرم به ازای هر 100 گرم برنج)
ذرت 16/2 درصد (0/4 گرم به ازای هر 100 گرم)
اگرچه بعضی از منابع گیاهی و برنج سفید درصد زیادی از پروتئین آن ها را گلوتامین تشکیل می دهد. اما محتوای پروتئینی آنها کم است. بنابراین گوشت و فراورده های حیوانی ساده ترین راه برای به دست آوردن مقادیر زیادی گلوتامین است. متاسفانه مقدار واقعی گلوتامین تعداد زیادی از غذاها مورد مطالعه قرار نگرفته است.
برای اطلاعات بیشتر:آیا مکمل ها می توانند باعث بی تعادلی در بدن شوند
 با وجود این،  به دلیل اینکه گلوتامین بخش ضروری پروتئین ها است تقریباً هر پروتئین حاوی مقداری گلوتامین است. سعی کنید مقدار کافی پروتئین در وعده غذایی مصرف کنید.زیرا آسان ترین راه  برای افزایش  مقدار گلوتامین است.
تاثیر گلوتامین در عضله سازی و عملکرد ورزشی
 به علت نقش گلوتامین به عنوان واحدهای سازنده پروتئین برخی از محققان آزمایش کرده اند که آیا مصرف گلوتامین به عنوان یک مکمل، عضله سازی یا عملکرد ورزشی را افزایش می دهد یا نه. در مطالعه ای ۳۱ نفر گلوتامین و دارونما را در طول ۶ هفته تمرینات با وزنه استفاده کردند در پایان پژوهش در هر دو گروه توده عضلانی و قدرت  افزایش یافته بود. باوجود این، تفاوت بین دو گروه مشاهده نشد. پژوهشهای بیشتری نشان داده اند که آن هیچ تاثیری بر روی عضله سازی و عملکرد ورزشی ندارد. با وجود این برخی تحقیقات گزارش کرده اند که مکمل های گلوتامین میتواند درد عضلانی را کاهش دهد و  ریکاوری بعد از فعالیت ورزشی شدید را بهبود می بخشد. در واقع مطالعه نشان داد که گلوتامین یا گلوتامین به علاوه کربوهیدرات میتواند او نشانگر خستگی خون در دو ساعت دویدن راکاهش دهد.
چه افرادی می تواند از مکمل سازی گلوتامین سود ببرند؟
 همچنین گلوتامین برای افزایش عملکرد ایمنی ورزشکاران مورد استفاده قرار گرفته است اما نتایج متفاوت بوده است.تحقیقات دیگر نشان دادند که گلوتامین بازیافت ذخایر گلیکوژنی را افزایش نمی دهد زمانی که اسیدآمینه ها و کربوهیدرات باهم مصرف شوند. در  نهایت شواهدی وجود ندارد مبنی بر این که  مکمل ها فوایدی برای عضله سازی و یا قدرت داشته باشند. حمایت های محدودی برای تاثیرات دیگر گلوتامین وجود دارد. اما تحقیقات بیشتری نیازمند است. مهم است  توجه داشته باشید که بسیاری از ورزشکاران در رژیم غذایی خود پروتئین زیاد مصرف می کنند به این معنی که آنها ممکن است مقادیر زیادی از گلوتامین را بدون مکمل مصرف کنند.
فواید و عوارض جانبی گلوتامین
گلوتامین اسید آمینهای است که به طور طبیعی در بدن یافت می شود.  نگرانی با مقادیر طبیعی گلوتامین در بدن وجود ندارد. برآورد شده است که یک رژیم معمولی ممکن است حاوی ۳ تا ۶ گرم گلوتامین باشد گرچه این مقدار می تواند بر اساس نوع و مقدار مواد غذایی مصرف شده  متفاوت باشد.
 مطالعات بر روی مکمل گلوتامین از دوزهای مختلفی استفاده کردند که تقریباً شامل ۵ گرم تا ۴۵ گرم در روز به مدت شش هفته بوده است اگرچه هیچ عوارض جانبی منفی با این دوز بالا گزارش نشده است.  نشانگرهای ایمنی خون به طور خاص مورد بررسی قرار نگرفتند سایر مطالعات نگرانیهای ایمنی در مورد مکمل سازی به مدت کوتاه تا ۱۴ گرم در روز گزارش کرده اند.
 به طور کلی اعتقاد بر این است که مصرف کوتاه مدت مکمل ها احتمالا امن است. با این حال، برخی از دانشمندان نگرانی خود را در مورد استفاده مداوم از مکمل ها مطرح کرده اند. اضافه کردن گلوتامین به یک رژیم غذایی منظم  می تواند باعث تغییرات گوناگونی در نحوه جذب و پردازش اسیدآمینه ها شود. با این حال اثرات درازمدت این تغییرات معلوم نشده است. بنابراین، در مورد مصرف مکمل گلوتامین به صورت طولانی مدت با دوزهای بالا اطلاعات بیشتری لازم است.
اگر شما وعده غذایی پر پروتئین حیوانی در مقایسه با رژیم پروتئین گیاهی بخورید ممکن است مکمل های گلوتامین اثرات یکسانی نداشته باشند. اگر شما یک رژیم غذایی گیاهی با مقدار گلوتامین کم دنبال می کنید ، می توانید مکمل مصرف کنید. در حالی که مقدار معمولی روزانه را دریافت می کنید. اگر تصمیم به مصرف مکمل گلوتامین دارید بهتر است با دوزهای محافظه کارانه حدود ۵ گرم در روز شروع کنید.

 

پرسش های متداول

پرسش های متداول

هرگونه پرسش از فیت هلس در این قسمت پاسخ داده شده است